Dulapurile frigorifice profesionale sunt echipamente concepute pentru afaceri din domeniul alimentației publice. Și nu numai. Ele sunt proiectate pentru instalarea în magazine, cafenele, restaurante și alte tipuri de unități. Au o capacitate de stocare mult crescută și niște compresoare mai puternice decât în frigiderele de uz casnic.
Dulapuri frigorifice – de ce ai nevoie de ele?
Acest fel de echipamente profesionale se distinge printr-o varietate de forme: poți găsi atât vitrine de răcire cu rafturi, cu un singur compartiment de stocare, echipamente cu diferite tipuri de uși.
Dulapurile frigorifice din oțel inoxidabil sunt concepute pentru depozitarea corectă a produselor alimentare în unitățile HoReCa și magazine. Au devenit un element obișnuit în bucătăriile cafenelelor, restaurantelor, barurilor, cantinelor, supermarketurilor, unde se vând diverse produse culinare.
Ele au o paletă largă de utilizări, putând fi stocate la temperatură scăzută în interiorul lor tot soiul de produse, precum ar fi: lapte și produse lactate, sucuri, apă, produse din carne, prăjituri, fructe, legume, pește, verdeață și alimente semifabricate.
Principala caracteristică a unui dulap frigorific profesional este aceea de a asigura stabil condițiile climatice necesare. Un asemenea echipament modern trebuie să fie dotat cu un compresor puternic și un sistem de izolație termică de înaltă clasă.
Diferitele modele de dulapuri frigorifice inox profesionale este bine să fie alese luând în considerare o serie de caracteristici de bază:
- volumul minim de utilizare al echipamentului de răcire, în funcție de numărul de produse care vor fi depozitate în acesta;
- dimensiunile exterioare ale dulapului frigorific în raport cu spațiul de instalare de interior;
- locul de amplasare (în interior sau în exterior, în bucătăria profesională, în raionul de vânzare);
- regimul de temperatură care poate să fie setat (îngheț sau răcire);
- modul de construcție al ușii/ușilor: din sticlă sau metal;
- metoda de răcire: statică sau dinamică;
- clasa climatică a dispozitivului.
În funcție de intervalul de răcire în care pot fi setate, dulapurile frigorifice profesionale sunt împărțite în echipamente cu:
- temperatură scăzută;
- temperatură medie;
- combinate.
În funcție de cost și model, dulapurile profesionale pot avea o metodă diferită de răcire:
- Statică. Aerul circulă în mod natural. Acest lucru ridică vaporii calzi în sus, scăzând frigul în fundul unui dulap, cameră sau alt model de aparat. Zonele de temperatură trebuie luate în considerare la așezarea produselor.
- Dinamică. Modele moderne care asigură circulație forțată a aerului. Creează o temperatură uniformă în toate zonele.
Majoritatea echipamentelor frigorifice profesionale moderne au o funcție NoFrost. Astfel se evită:
- dezghețarea regulată manuală a dispozitivului;
- îngheț pe pereții camerelor de congelare și refrigerare;
- îngheț pe alimente atunci când sunt congelate.
Răcirea dinamică se realizează cu ajutorul unui ventilator care distribuie uniform aerul rece în toată camera de stocare a echipamentului frigorific.
Regimul de temperatură poate fi setat în intervalul de la 0 la +10 grade Celsius și de la -18 la -24 de grade Celsius. Aceste valori sunt optime pentru a păstra alimentele pentru o perioadă lungă de timp. La temperaturi de la 0 la +2 grade Celsius în echipamentele frigorifice, se pot păstra fructe și legume proaspete, carne.
Caracteristicile dulapurilor frigorifice profesionale
Dulapurile frigorifice profesionale se disting de modelele casnice prin următoarele caracteristici:
- Capacitate mare. Sunt concepute pentru a stoca cât mai multe produse posibil.
- Durabilitate. Aparatele sunt proiectate pentru faptul că ușa va fi deschisă de 200-300 sau chiar de mai multe ori pe zi. Sunt echipate cu motoare mai puternice care mențin o temperatură stabilă cu o precizie de zecimi de grade. Ușile au elemente de etanșare și balamale întărite, dispozitivele de închidere a ușilor sunt rezistente la uzură asigurând o funcționare lină.
- Posibilitate de instalare în exterior. Ferite de lumina directă a soarelui.
- Putere. Cantitatea crescută de agent frigorific și compresoarele puternice permit să se reducă rapid temperatura.
- Etanșeitate foarte bună. Dulapurile profesionale sunt realizate din panouri sandwich (oțel inoxidabil) umplute cu poliuretan. Acest lucru asigură etanșeitate maximă și pierderi zero de frig.
Clasa climatică a dulapurilor de răcire din inox
Când utilizezi dulapuri de răcire profesionale trebuie să se ia în considerare clasa lor de climă. Se disting următoarele clase de climă:
- SN – moderat: de la +10 la +32 grade Celsius;
- N – normal: de la +16 la +32 grade Celsius;
- ST – subtropical: de la +16 la +38 de grade Celsius;
- T – tropical: de la +16 la +43 de grade Celsius.
Este important să se menționeze și faptul că echipamentul profesional pentru unitățile de alimentație publică actuale este fabricat din oțel inoxidabil de înaltă calitate, ceea ce exclude apariția coroziunii metalelor pe o perioadă lungă de funcționare și, de asemenea, nu emite substanțe nocive și nu interferează cu produsele alimentare ce sunt stocate în interiorul dulapurilor frigorifice respective. Astfel, depozitarea mărfurilor se poate face în condiții perfecte de siguranță, va exista garanția că acestea nu își vor pierde proprietățile utile și își vor păstra aspectul inițial.
Din catalogul online TC Romania Crown Cool poți alege modelul potrivit de dulap frigorific profesional, în funcție de nevoile afacerii tale, la un preț atractiv.
Comandând dulapurile frigorifice de care ai nevoie de pe site-ul tcromania.com, poți să ai garanția calității, fiabilității și performanței echipamentelor HoReCa achiziționate.