3.1 C
București

Cum are loc divortul la notariat?

Notarul public poate sa constate divortul cu acordul partilor si poate elibera certificatul de divort pe baza legilor existente. La notariat Birzu sunt oferite toate serviciile notariale, inclusiv divortul cu acordul partilor. 

Desfacerea casatoriei la notar se va finaliza intr-un timp mult mai scurt decat in instanta si costurile totale vor fi reduse, asigurand de asemenea o mai buna protectie vietii private, comparativ cu sedinta publica din sala de judecata, la care poate participa oricine.

Actele necesare pentru a divorta la notar

Pentru a divorta la notar este nevoie de urmatoarele acte:

  • Acte de identitate soti
  • Certificat de nastere in original sau sub forma de copie legalizata
  • Certificat de casatorie original

In ce localitate se poate divorta la notar

Cele mai citite articole

Notarul public de la locul casatoriei sau cel de la ultimul domiciliu poate sa constate desfacerea casatoriei prin acord. Astfel, se va elibera certificatul de divort. Astfel, se poate spune ca comentaenta teritoriala a notarilor este alternativa. Cei doi soti pot sa divorteze la biroul notarial unde au incheiat casatoria, dar si la biroul notarial din localitatea unde au domiciliul comun in momentul in care au depus cererea de divort. Ultima locuinta ocmuna inseamna cea la care cei doi soti au convietuit.

Pentru a dovedi ultima locuinta se vor aduce actele de identitate din care rezulta ca au domiciliul comun sau prin declaratie pe proprie raspunde, autentica, a fiecaruia dintre soti, din care sa reiasa ultima lor locuinta comuna, desi in actul de indentitate apare un alt domiciliu. Spre exemplu, acest lucru este valabil atunci cand sotii nu si-au schimbat buletinele dupa ce s-au mutat impreuna. 

In cazul in care este vorba despre o casatorie incheiata in Bucuresti, indiferent de sector, cererea poate fi depusa la orice notar din capitala. In cazul in care casatoria a avut loc in misiuni diplomatice sau in oficii consulare, solutionarea va reveni notarului public din municipiul Bucuresti pentru ca locul incheierii casatoriei este considerat Sectorul 1. 

Divortul prin notar se va realiza in doua etape importante – depunerea cererii si scoaterea certificatului de divort. In fata notarului, fiecare dintre soti isi va prezenta pretentiile si, daca toata lumea este de acord, divortul se va finaliza.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Ultimele Noutăți