6.5 C
București

Transmite rapid și eficient declarațiile de mediu prin intermediul platformei AFM-online!

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, toți agenții economici care desfășoară activități de producție, import sau achiziții intracomunitare sunt considerați contribuabili la Fondul de Mediu și au obligația de a depune declarații de mediu.

Termenul limită pentru depunerea acestor declarații este data de 25 a lunii pentru luna/trimestrul anterior și implică plata sumelor aferente.

Este important ca aceste declarații să fie depuse în termenul legal prevăzut, pentru a evita sancțiunile și penalitățile aplicabile în cazul depunerii tardive sau incorecte. 

Pentru a facilita procesul de depunere a declarațiilor, Administrația Fondului pentru Mediu a creat platforma electronică AFM-online, prin intermediul căreia contribuabilii pot transmite rapid și eficient declarațiile și plățile aferente.

Ce avantaje aduce utilizarea platformei AFM-online?

Comparativ cu varianta clasică de depunere în mod fizic, transmiterea online a declarațiilor AFM aduce câteva avantaje incontestabile, mai precis:

  • În urma obținerii unui cont cu certificat digital, declarațiile pot fi înregistrate imediat;
  • Procedura de depunere a declarațiilor online este mult mai eficientă, permițând economisirea unui timp semnificativ;
  • Transmiterea declarațiilor prin platforma online poate fi realizată în orice moment.

Sistemul electronic AFM-online nu oferă doar o modalitate mai eficientă de depunere a declarațiilor de mediu, ci și o serie de facilități suplimentare pentru contribuabili. 

Aceștia au acces la un istoric complet al declarațiilor și plăților efectuate, pot accesa documente informative oferite de instituție și pot verifica confirmarea declarațiilor transmise în timp real. 

Cele mai citite articole

Toate aceste funcționalități îmbunătățesc experiența utilizatorului și facilitează procesul de depunere a declarațiilor la Fondul pentru Mediu.

Înregistrarea pe platforma AFM-online – Esențială pentru depunerea declarațiilor!

În contextul noilor prevederi legislative privind depunerea declarațiilor, operatorii economici trebuie să se înregistreze pe platforma electronică AFM-online și să obțină un cont cu certificat digital.

Cu alte cuvinte, pentru a depune online o declaratie fondul de mediu este necesară înrolarea în sistemul electronic.

Pentru a putea efectua această înregistrare, operatorul economic trebuie să parcurgă o serie de pași.

Primul pas constă în accesarea formularului de înrolare disponibil pe site-ul AFM și completarea informațiilor referitoare la societate, deținătorul semnăturii electronice calificate și contul bancar utilizat.

După completarea formularului, deținătorul semnăturii electronice calificate trebuie să descarce cererea de înrolare. Cererea trebuie semnată digital de către acesta sau de către o persoană împuternicită prin act notarial, care deține semnătura electronică.

În ultimul pas, cererea semnată digital trebuie încărcată în sistem, urmând ca apoi formularul să fie transmis către Administrația Fondului pentru Mediu pentru aprobare. 

După verificarea documentelor, instituția va emite decizia de înrolare în sistemul AFM-online, iar operatorul economic va putea să depună declarațiile de mediu prin intermediul acestei platforme.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Ultimele Noutăți