Prin ce se deosebeste aparatul dentar Spark de aparatele dentare traditionale?

0
167
diana polekhina fmb7idfjhtm unsplash
diana polekhina fmb7idfjhtm unsplash

Purtarea unui aparat dentar nu mai este de mult o corvoada, devenind in ultimii ani chiar un accesoriu la moda. Acest lucru se datoreaza evolutiei din sectorul ortodontiei, astfel incat in prezent exista mai multe tipuri de aparate dentare dintre care se poate alege. 

De la aparatul dentar clasic – dar care nu mai este atat de voluminos ca in trecut – la cel realizat din safir sau chiar invizibil, oricine poate beneficia de un astfel de tratament stomatologic in urma caruia nu numai ca vor avea dinti mai drepti si un zambet frumos, ci si o dantura mai sanatoasa. 

Care sunt aparatele dentare invizibile?

Un aparat dentar care este foarte putin vizibil este si cel realizat din safir, care il face sa fie foarte discret. De asemenea, mai exista aparate dentare linguale, care se pun pe interiorul dintilor, astfel incat sa nu fie deloc vizibile, dar tipul care se incadreaza cel mai bine in categoria de aparate dentare invizibile este aparatul dentar Spark. 

Cele mai citite articole

Acest tip de aparat dentar este cunoscut sub denumirea de aligner, care este caracterizat de o eficienta ridicata si de aspectul sau transparent, care il face sa fie aproape invizibil. In plus, un aparat dentar Spark este mobil, astfel ca poate fi scos ori de cate ori este nevoie si, mai ales, pentru o buna igienizare a dintilor. 

Care sunt diferentele fata de un aparat dentar clasic? 

Dupa cum se poate deduce, aparatul dentar Spark este complet diferit de un aparat dentar clasic, cu bracheti, care este vizibil indiferent de materialul din care este realizat. De la materialele din care sunt fabricate, pana la modul in care actioneaza si chiar situatiile in care se recomanda purtarea lor, toate sunt diferite la un aparat dentar clasic si un aligner Spark. 

In general, un astfel de aligner se recomanda atunci cand este vorba despre o pozitie incorecta a dintilor, indiferent ca sunt inghesuiti, rari sau in cazul unor malocluzii. Totusi, alegerea aparatului dentar se face impreuna cu medicul dentist, in functie de nevoile si dorintele pacientului, dar tinand cont si de specificul cazului. 

Cele mai citite articole