8.5 C
București

Ion tiriac avere

Biografia lui Ion Tiriac

Ion Tiriac este unul dintre cei mai cunoscuti si mai respectati oameni de afaceri romani. Nascut in orasul Brasov in 1940, Tiriac a jucat tenis de nivel profesionist inainte de a se retrage. Dupa retragere, a inceput sa construiasca o afacere in care a investit in imobiliare, transport si servicii financiare.

Cariera sportiva

Ion Tiriac a inceput sa joace tenis in anii ’50, inscriindu-se in mai multe turnee si competitii locale si nationale. In 1961, a reprezentat Romania la Campionatul European de Tenis de Masa, unde a castigat locul 5. Dupa aceea, a participat in numeroase turnee profesioniste si a castigat cateva titluri. In 1966, a castigat un loc in echipa nationala a Romaniei si a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo in 1968. Inainte de retragerea sa din tenis, in 1974, el a castigat turnee importante precum US Open si Roland Garros.

Afacerea lui Ion Tiriac

Dupa ce a parasit cariera sa de tenismen in 1974, Tiriac a inceput sa investeasca in lumea afacerilor. A investit in imobiliare, a construit unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucuresti si a devenit proprietarul principal al companiei de uzina de transport Tiriac Auto. De asemenea, Tiriac a devenit unul dintre cei mai mari organizatori de turnee de tenis din lume si a fost implicat in mai multe proiecte de televiziune si promovare a tenisului. In 2017, Ion Tiriac a primit titlul de Cavaler al Ordinului National al Romaniei, pentru serviciile sale aduse tarii sale.

Averea lui Ion Tiriac

Cele mai citite articole

Ion Tiriac este unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania. Averea sa este estimata la aproximativ 500 de milioane de euro si a crescut in ultimii ani datorita numeroaselor investitii ale sale. El detine mai multe proprietati, masini scumpe si diverse fonduri de investitii. Tiriac a investit, de asemenea, in numeroase proiecte educationale si culturale, ajutand astfel la dezvoltarea Romaniei.

Ion Tiriac si filantropia

Ion Tiriac a devenit de asemenea unul dintre cei mai mari filantropi din Romania. El a donat milioane de euro pentru diverse cauze si proiecte umanitare. Tiriac a fondat Fundatia Tiriac, care se ocupa de programe sociale, educatie si sanatate. De asemenea, el a investit in proiecte de regenerare urbana si modernizare a infrastructurii Romaniei si a participat la numeroase evenimente caritabile.

Concluzie

Ion Tiriac este unul dintre cei mai respectati oameni de afaceri din Romania. El a reusit sa construiasca o afacere de succes si are o avere impresionanta. Tiriac este de asemenea un filantrop de inalt nivel si a donat milioane de euro pentru diverse cauze si proiecte umanitare, contribuind astfel la dezvoltarea Romaniei.

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole asemănătoare

Ultimele Noutăți