29.4 C
București

Elon musk avere

Elon musk avere

Cine este Elon Musk?

Elon Musk este un antreprenor, miliardar si inventator sud african american. El este CEO-ul si fondatorul SpaceX, fondatorul The Boring Company si co-fondator al Tesla Motors, SolarCity si PayPal. Cu un net de aproximativ $20 miliarde, Musk este unul dintre cei mai bogati oameni din lume. S-a nascut in Africana de Sud in 1971 si la varsta de 24 de ani s-a mutat in Statele Unite. De atunci, cariera sa a explodat, transformandu-l intr-unul dintre cei mai influenti antreprenori contemporani.

Povestea succesului lui Elon Musk

Musk a fondat prima sa companie, Zip2, in 1995, care a primit finantare de la angel investorii atunci cand el avea doar 23 de ani. Compania a fost vanduta la Compaq in 1999 pentru aproximativ 300 de milioane de dolari. A urmat succesul PayPal in 2002, care a fost vandut eBay pentru 1,5 miliarde de dolari in anul acela si Tesla Motors in 2003, care in anul 2020 a fost o companie de publicitate cu o valoare de aproximativ $80 de miliarde. In aceasta perioada, Musk a fondat si SpaceX, compania sa de rachete, care acum are o valoare de aproximativ $36 de miliarde.

Averea lui Elon Musk

Musk a facut miliarde din vanzarea a trei dintre companiile sale si din salariul sau ca CEO al Tesla. Daca se ia in considerare totalul activelor sale, averea lui Musk este estimata la aproximativ 20 de miliarde de dolari. Acesta detine un pachet de 21,9 milioane de actiuni Telsa, care valoreaza aproximativ $13,8 miliarde. Averea sa include, de asemenea, o masina Tesla Model S P100D, care costa aproximativ $150.000 si o casa de stil modern in Bel Air, California, care costa aproximativ $17 milioane.

Investitiile lui Elon Musk

Cele mai citite articole

Musk a investit in mai multe companii, inclusiv SolarCity, Hyperloop, DeepMind si OpenAI. El a donat, de asemenea, milioane de dolari catre organizatii caritabile, inclusiv $10 milioane catre Fundatia de Educatie Khan si $15 milioane catre Mozilla Corporation. Musk a mai investit si in companii precum Google, Evernote si SpaceX. De asemenea, a investit in compania de tehnologie SpaceX in anul 2002. SpaceX a fost vanduta in 2008 si a fost estimata la aproximativ $1 miliard.

Finantele personale ale lui Elon Musk

Musk detine mai multe proprietati si investitii in imobiliare. El a cumparat o casa in Bel Air pentru aproximativ $17 milioane si una in Houston pentru aproximativ $10 milioane. De asemenea, dea inregistrat mai multe masini scumpe printre care se numara modelul Tesla S si Tesla X. Musk a fost, de asemenea, vazut in multe localuri costisitoare si destinatii exclusive, cum ar fi Fiji si Ibiza. El ia si participa frecvent la petreceri cu prietenii sai celebri, inclusiv cu Richard Branson.

Rezumat

Elon Musk este un antreprenor sud-african-american extraordinar, cu o avere estimata la aproximativ 20 de miliarde de dolari. El a facut bani prin vanzarea a trei dintre companiile sale si prin salariul sau ca CEO al Tesla Motors. Averea sa include proprietati, masini scumpe si investitii in multiple companii. De asemenea, a investit in organizatii caritabile si a donat milioane de dolari catre ele. Musk are, de asemenea, un stil de viata luxoasa, petrecandu-si timpul in destinatii de lux si iauand parte la petreceri cu prietenii sai celebri.

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole asemănătoare

Ultimele Noutăți