20.3 C
București

Dragos petrescu avere

Dragos Petrescu

Dragos Petrescu este un magnat roman de afaceri, cu o avere estimata la aproximativ 2 miliarde de dolari. El este fondatorul si CEO al companiei de tehnologie UiPath, precum si membru al consiliului de administratie al Microsoft Romania.

Educatia

Dragos Petrescu a absolvit Politehnica Bucuresti si a studiat, de asemenea, la University of California, Los Angeles. A obtinut titlul de Master of Science in Ingineria Sistemelor si ingineria Electrica. A lucrat ca inginer in industria televiziunii in Romania, inainte de a se muta in Statele Unite.

Carrer

Dragos Petrescu a inceput cariera sa in Statele Unite ca antreprenor si angajat al Microsoft. A fondat compania de tehnologie UiPath si a fost CEO al acesteia timp de opt ani. El a vandut UiPath catre Private Equity firma KKR pentru aproximativ 7 miliarde de dolari. El a ramas CEO al companiei si a oferit imprumuturi cu dobanzi mari pentru a-si proteja averea.

Investitii

Cele mai citite articole

Dragos Petrescu este un investitor activ. El a investit aproximativ 100 de milioane de dolari in companiile UiPath si alte companii din Romania si SUA. El detine, de asemenea, un portofoliu de actiuni in cadrul Microsoft Romania si a investit bani in companii de pe piata de capital din Romania.

Alte Averi

Dragos Petrescu detine, de asemenea, un numar mare de proprietati, inclusiv case si vile in Romania si SUA. El are, de asemenea, automobile de lux si yahturi. O parte din averea sa este investita in aur si pietre pretioase.

Donatii Caritabile

Dragos Petrescu face donatii caritabile si filantropice catre diferite organizatii non-profit din Romania si Statele Unite. El a donat, de asemenea, fonduri catre spitale si scoli din Romania, precum si catre organizatii caritabile care lupta impotriva saraciei, a bolilor si a altor probleme sociale.

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole asemănătoare

Ultimele Noutăți