17.4 C
București

De  ce este laptele de vaca interzis pentru bebelusi?

Astazi, multe dintre problemele pe care le au parintii cu bebelusii lor sunt legate de noile tehnici parentale si de hranire care au fost implementate in ultimul secol. Colica, de exemplu, este mult mai frecventa in SUA decat in ​​multe alte locuri din lume. 

Doua cauze principale pentru cresterea frecventei acesteia sunt stresul suferit de bebelusii care sunt despartiti in mod regulat de mamele lor si dificultatile comune pe care bebelusii le intampina in tolerarea proteinelor mari din lapte de vaca in formulele pentru sugari si dietele mamelor care alapteaza. 

De aceea este recomandat ca bebelusii sa fie hraniti cu lapte praf de buna calitate. Laptele de vaca este o substanta straina care a patruns in dieta – incepand cu hrana artificiala pentru sugari, dar ajungand in laptele matern al mamei si prin alimentele pe care le consuma. Dupa cum se dovedeste, probleme de sanatate cum ar fi diabetul infantil, obezitatea, bolile intestinale, osteoporoza, bolile de inima, cataracta, colicii si alte astfel de afectiuni sunt legate de consum de lapte de vaca.

Ce spun studiile despre consumul laptelui de vaca de catre bebelusi?

Desi exista literalmente mii de studii, fiecare dezvaluind cel putin unul dintre pericolele laptelui, industria lactatelor face tot posibilul pentru a inabusi zvonurile daunatoare. Declaratii generale, cum ar fi „Pur si simplu nu exista nicio cercetare stiintifica care sa sustina aceste afirmatii”, sunt usor de facut. 

Cele mai citite articole

Cu o istorie lunga si de succes in promovarea produselor lactate, acestea sunt usor acceptate de public. Mai multi oameni trebuie sa mearga la cercetarea reala si sa invete ei insisi adevarul. Ar trebui sa fie foarte suspiciosi ca aceste alimente oferite copiilor. 

Parintii ar trebui sa puna in discutie motivele, precum si posibilele rezultate. Desi unele dintre pericolele consumului de lapte de vaca se refera mai mult la adulti decat la copii, actiunile parintilor formeaza baza pentru obiceiurile de consum de lactate pe tot parcursul vietii copiiilor.

Componentele nocive ale laptelui de vaca includ toate partile majore ale acestuia, precum si cateva elemente mai minore. Lactoza este un zahar destinat bebelusilor, dar este, in general, daunator pentru adulti. 

Atunci cand adultii descompun lactoza, galactoza rezultata poate cauza probleme de vedere, cancer de prostata si alte probleme la adultii in varsta. Proteinele din laptele de vaca sunt diferite de proteinele din laptele uman si provoaca probleme de digestie, intoleranta, absorbtie afectata a altor nutrienti si reactii autoimune. 

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Noutăți