7.8 C
București

De ce este important sa se foloseasca un sampon potrivit tipului de par? 

In timp ce unele femei au adevarate ritualuri de ingrijire a parului, alte nu ii acorda decat atentia necesara pentru curatarea si aranjarea minima a acestuia. Indiferent despre ce categorie ar fi vorba, exista un produs care este nelipsit din trusa femeilor. Este vorba despre sampon. 

Samponul este folosit pentru spalarea si curatarea parului atat de sebum produs de scalp, cat si de restul produselor de styling folosite pentru coafarea acestuia. Dar pentru a avea efectele dorite, este necesar sa se foloseasca un sampon potrivit tipului de par si nevoilor pe care le are scalpul. 

Cum se alege samponul potrivit? 

Pentru a alege samponul potrivit este necesar sa se tina cont de o serie de criterii, in special legate de caracteristiciile podoabei capilare. In primul rand trebuie tinut cont de tipul de par si de scalp. In timp ce scalpul poate fi gras sau uscat ori chiar cu matreata, parul poate fi, la randul sau, uscat, degradat, vopsit. 

Cele mai citite articole

De asemenea, textura parului este si ea foarte importanta. Un par fin va avea nevoie de un sampon care are alte efecte fata de un sampon pentru par cret. Rutina de ingrijire, de coafare si produsele de styling folosite ar trebui luate si ele in calcul, deoarece parul care este coafat des si pentru care se folosesc multe astfel de produse are nevoie de o curatare in profunzime, iar cel care este spalat zilnic are nevoie de un sampon mai bland. 

De ce este important sa se foloseasca samponul potrivit? 

Folosirea unui sampon neadecvat parului si scalpului poate agrava problemele pe care acesta le are, duand deci la deteriorarea acestuia si chiar imposibilitatea de a obtine o coafura frumoasa, fara suvite rebele.  

Cum piata produselor destinate ingrijirii parului este una foarte vasta, este posibil sa se gaseasca mai multe tipuri de sampon care sa se potriveasca unui anumit tip de par. In plus, este chiar recomandat sa se alterneze sampoane cu aceleasi efecte, pentru a mentine starea si aspectul parului, mai ales ca rutina de ingrijire a parului ar trebui sa se schimbe odata cu anotimpul.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Ultimele Noutăți