4.9 C
București

Cum se completeaza corect fisele SSM? Iata ce trebuie sa stii!

Fisele SSM, cele care prevad siguranta in cadrul muncii, trebuie sa fie completate in mod adecvat, astfel incat sa se consemneze corect fiecare perioada de instruire a angajatilor. Aceste documente importante trebuie sa fie semnate de angajati, ca dovada a faptului ca au luat la cunostinta informatiile furnizate de catre instructori. 

Trebuie sa fie semnate, bineinteles, si de angajatori, ca dovada a faptului ca instruirea periodica a avut loc si ca activitatea desfasurata in cadrul firmei este realizata in cele mai sigure conditii pentru angajati. 

Din fericire, in prezent, prin intermediul aplicatiilor aparute, astfel de fise SSM pot fi trimise fara nicio problema si online, simplificandu-se semnificativ atat treaba angajatilor, cat si cea a angajatorilor. 

Cand este necesara completarea fiselor SSM?

Completarea fiselor SSM trebuie sa se realizeze inainte ca activitatile de productie sa inceapa, dupa ce angajatul a fost instruit adecvat. Multi se intreaba de ce aceste fise sunt atat de importante. Totul este explicat corespunzator in cadrul articolului 81 din Hotararea Guvernamentala, numarul  1425/2006.

Cele mai citite articole

Procedura de completare se realizeaza simplu, cu ajutorul unui instrument de scris. In cadrul acestui document trebuie sa existe controlul medical al Medicinei Muncii, data la care a avut loc instructajul, semnatura angajatului, angajatorului sau a sefului de unitate, a instructorului si durata.

De ce este important ca fisa SSM sa fie completata?

Cand vine vorba de completarea fiselor SSM referitoare la domeniul de securitate in cadrul muncii trebuie sa se tina cont de anumite reguli impuse de lege. Fisa este in forma A5 si cuprinde: numele companiei, numele si prenumele angajatului ca in cartea de identitate. In cazul in care cineva isi schimba numele de familie, acest lucru trebuie sa fie raportat imediat in cadrul societatii, astfel incat numele vechi sa fie inlocuit cu cel nou. 

In ceea ce priveste sectiunea rezervata locului de munca, este necesar sa se completeze cu sectia si compartimentul de care angajatul apartine. Compartimentul poate sa fie o clinica, un sediu, punct de lucru, birou sau chiar santier. 

Fisele SSM trebuie sa fie completate cu o atentie sporita, astfel incat sa reiasa ca fiecare angajat a primit instruirea necesara, firma fiind la zi cu toate actele necesare unei bune functionari.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Ultimele Noutăți