4.8 C
București

Cum poti determina daca un diamant este autentic? Trei metode inedite pe care le poti aplica oricand!

Inca din Antichitate, diamantul a reprezentat un material din care doar inaltii privilegiati puteau sa-si confectioneze bijuterii si accesorii, acesta fiind recunoscut pentru frumusetea si duritatea iesite din comun de care dadea dovada. In prezent, situatia a ramas in mare parte aceeasi,  asa-numitele inele cu diamante fiind utilizate pentru a comemora anumite momente extrem de speciale din viata unui om, precum casatoria sau logodna.

Cum poti determina daca un diamant este autentic?

La momentul actual, majoritatea magazinelor acreditate pentru vanzarea unor asemenea produse vor avea la dispozitie acte prin care pot sa ateste ca ce se comercializeaza aici este cat se poate de autentic. Prin urmare, la achizitionarea unui inel cu diamant, de exemplu, clientul va primi si un document oficial prin care se atesta ca produsul respectiv este autentic.

Cu toate acestea, pentru clientii care vor sa fie ei 100% siguri ca ceea ce procura este, implicit, un diamant autentic, exista anumite modalitati prin care acest fapt se poate determina cu usurinta, dupa cum urmeaza sa fie observat in randurile urmatoare:

Testul respiratiei

Cele mai citite articole

Diamantul va fi pozitionat in dreptul gurii, dupa care se va sufla intens asupra acestuia, astfel incat suprafata sa sa devina incetosata. Daca aceasta se limpezeste intr-o perioada de 1-2 secunde, atunci produsul este autentic; in cazul in care procesul dureaza mai mult de 3 secunde, clientul se confrunta cu un produs fals. Motivul consta in faptul ca diamantul are proprietatea de a dispersa, imediat, caldura.

Testul apei

Va fi umplut un recipient cu apa, in cadrul caruia se va plasa produsul respectiv. Din cauza ca diamantul are o densitate mare, obiectul se va duce, intotdeauna, la fund. Se recomanda ca aceasta metoda sa fie combinata cu una dintre celelalte doua pentru a determina rezultate cat mai exacte.

Utilizarea lupei

Majoritatea diamantelor vor avea anumite imperfectiuni, numite incluziuni, ce pot fi observate doar prin intermediul unei lupe, neexistand posibilitatea ca acestea sa fie reproduse in cadrul unui produs fals. Prin urmare, acestea pot servi ca un principal reper al autenticitatii diamantului respectiv.

In concluzie, acestea sunt informatiile care trebuie sa fie luate la cunostinta.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Ultimele Noutăți