18 C
București

Certificarea unor fapte – procedură ce poate fi realizată la biroul notarial

Certificarea unor fapte de către notarul public este o procedură importantă, care implică confirmarea oficială a anumitor informații sau evenimente. Aceste certificări sunt utilizate într-o varietate de situații juridice, administrative sau personale, pentru a atesta veridicitatea sau autenticitatea anumitor aspecte. 

  • Certificarea stării de viață a unei persoane: Notarul poate emite o certificare care atestă faptul că o anumită persoană este în viață la momentul în care a avut loc certificarea. Aceasta poate fi necesară în diverse contexte, cum ar fi pentru pensionari, beneficiari de asistență socială sau în procese succesorale.
  • Certificarea locului unei persoane: Notarul poate confirma oficial locul în care se află o persoană la un anumit moment. Această certificare poate fi folosită în cazul unor contracte, proceduri de înregistrare sau alte situații în care locația unei persoane este relevantă.
  • Certificarea identității unei persoane: Această certificare confirmă că persoana prezentată într-o fotografie este aceeași cu persoana care solicită certificarea. Acest tip de certificare poate fi necesar în cazul în care este nevoie să se dovedească că două imagini reprezintă aceeași persoană.
  • Certificarea prezenței unei persoane într-un anumit loc și moment: Notarul poate certifica dacă o persoană s-a prezentat sau nu într-un anumit loc, la o anumită dată și oră, ca urmare a unei somații sau notificări. Acest tip de certificare poate fi important în cazurile juridice în care prezența sau absența unei persoane trebuie atestată oficial.
  • Certificarea rezultatelor de trageri la sorți sau concursuri: Notarul poate certifica rezultatele tombolelor, tragerilor la sorți, concursurilor sau loteriilor publicitare organizate de entități autorizate. Acest lucru asigură transparența și autenticitatea procesului de selecție a câștigătorilor.
  • Certificarea site-urilor sau programelor informatice: Notarul poate certifica autenticitatea și existența unui anumit site web, program informatic sau alt produs similar. Aceasta poate fi utilă pentru protejarea drepturilor de autor sau pentru a atesta existența unui anumit produs la un moment dat.
  • Certificarea altor fapte specifice: Notarul poate certifica o gamă largă de alte fapte care nu sunt exclusive în competența altor organe. Aceasta poate include diverse aspecte, de la autenticitatea unor documente până la confirmarea unor circumstanțe specifice.
  • Certificarea proceselor-verbale și hotărârilor adunărilor generale ale acționarilor sau asociaților societăților comerciale: Notarul poate certifica procesele-verbale și hotărârile adunărilor generale ale acționarilor sau asociaților societăților comerciale, confirmând astfel autenticitatea și legalitatea acestor documente.

În general, rolul notarului public în certificarea acestor fapte este de a asigura imparțialitatea, obiectivitatea și autenticitatea informațiilor în scopul menținerii ordinii legale și protejării drepturilor părților implicate. 

Cele mai citite articole

Certificările notariale au o valoare juridică puternică și pot fi utilizate în instanță sau în alte contexte legale pentru a susține diverse pretenții sau acțiuni.

Dacă ai nevoie de servicii notariale de top, făcute de adevărați profesioniști, îți recomandăm Notariat Birzu.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Noutăți