7.1 C
București

Ce trebuie sa stii despre procedura de liposuctie?

Exista multe tratamente si proceduri de chirurgie estetica eficiente pentru redarea aspectului placut si armonios a diverselor parti corporale, care ii ajuta pe pacienti sa se simta mult mai bine in  propria piele. Indepartarea grasimii prin liposuctie este o procedura populara, efectuata frecvent in scopul remodelarii corporale. Cei care isi doresc sa afle mai multe informatii despre aceasta interventie pot citi in continuare pentru a se documenta corespunzator.

Ce este liposuctia?

Liposuctia este o procedura chirurgicala cosmetica prin care grasimea este aspirata din anumite zone ale corpului. Scopul este de a remodela si redefini zonele corpului care nu raspund la dieta si exercitii fizice. Nu este considerata o operatie de slabire, desi este posibil sa se piarda cateva kilograme. Aceasta procedura trebuie sa fie efectuata de un chirurg plastician bine pregatit. Cele mai frecvente zone ale corpului la nivelul carora se aplica aceasta interventie sunt abdomenul, fesele si coapsele.

Cu ce nu poate fi de folos liposuctia?

Liposuctia nu poate elimina cantitati excesive de greutate. In general, cantitatea de grasime indepartata in timpul unei operatii tipice de liposuctie variaza intre un kilogram si 10 kilograme. De asemenea, aceasta nu are nici capacitatea de a indeparta aspectul neplacut al celulitei. 

Exista contraindicatii pentru operatia de liposuctie?

Cele mai citite articole

Mai jos este prezentata o lista de afectiuni care pot impiedica o persoana sa apeleze la o astfel de interventie:

  • obezitatea morbida;
  • fumatorii;
  • varsta inaintata;
  • afectiuni medicale care fac ca interventia chirurgicala sa fie mai riscanta.

Cat dureaza perioada de recuperare dupa liposuctie?

Dupa finalizarea procedurii, pacientul este dus intr-o zona de recuperare, unde i se va da sa poarte o imbracaminte de compresie pe care a controla umflarea zonelor tratate. Din fericire, pacientul poate sa plece dupa cateva ore, cu exceptia cazului in care chirurgul stabileste ca trebuie sa ramana supravegheat peste noapte. Ulterior, cand pacientul este gata sa fie externat, are nevoie de ajutorul unei persoane pentru a fi condus acasa si supravegheat in continuare pentru aproximativ 24 de ore.

In concluzie, liposuctia este o interventie care nu necesita o perioada lunga de recuperare si care nu pune in pericol viata pacientului. Cu toate acestea, pacientul trebuie sa ii comunice medicului orice problema de sanatate cu care se confrunta, pentru a nu exista surprize neplacute in timpul interventiei chirurgicale. 

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Ultimele Noutăți