6 C
București

Ce să vizitezi în Bruxelles – locuri de vizitat pentru o vacanță reușită

Bruxelles, capitala Belgiei și una dintre cele mai cosmopolite și vibrante destinații din Europa, este un oraș cu o istorie bogată și o arhitectură impresionantă. Situat în inima Europei, Bruxelles este renumit pentru instituțiile sale europene și pentru diversitatea culturală și lingvistică. Orașul combină farmecul istoric al clădirilor medievale și al piețelor pitorești cu vibrația contemporană a arterelor stradale animate, a cafenelelor elegante și a restaurantelor cu specific internațional. Bruxellesul este, de asemenea, cunoscut pentru gastronomia sa rafinată, berea belgiană și ciocolata delicioasă. Cu muzee de artă și istorie remarcabile, grădini frumoase și obiective turistice captivante, Bruxelles este o destinație turistică fascinantă care îmbină tradiția cu modernitatea și oferă o experiență autentică și memorabilă.

Grand Place – piața centrală cu clădiri istorice impresionante

Grand Place este piața centrală din Bruxelles și unul dintre cele mai frumoase și impresionante obiective turistice ale orașului. Este înconjurată de clădiri istorice impresionante, fiecare având o arhitectură distinctă și frumos ornamentată. Printre cele mai renumite clădiri se numără Primăria din Bruxelles, o construcție gotică cu turnuri impunătoare și detalii sculptate intricate, și Casa Breslei, un alt exemplu superb de arhitectură flamandă. Piața este plină de terase, restaurante și magazine, iar atmosfera animată o face un loc popular atât pentru turiști, cât și pentru localnici.

Atomium – un monument emblematic reprezentând o structură moleculară

Atomium - un monument emblematic reprezentând o structură moleculară

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/futuristic-atomium-statue-brussels-belgium_11943203.htm#query=bruxelles%20atomium&position=0&from_view=search&track=ais 

Atomium este un monument emblematic al orașului Bruxelles, reprezentând o structură moleculară. Construit pentru Expoziția Universală din 1958, Atomium-ul este o replică gigantă a unei molecule de fier, amplasată în Parcul Heysel. Monumentul este alcătuit din nouă sfere interconectate prin tuburi, iar fiecare sferă poate fi vizitată. Expozițiile și instalațiile interactive din interior oferă o perspectivă asupra științei, tehnologiei și societății. De asemenea, de la nivelul său superior, puteți admira o panoramă spectaculoasă asupra orașului.

Mini-Europa – un parc tematic cu modele reduse ale monumentelor europene

Mini-Europa este un parc tematic situat în apropierea Atomium-ului, care prezintă modele reduse ale monumentelor și clădirilor celebre din întreaga Europă. Aici puteți explora o varietate de atracții în miniatură, cum ar fi Turnul Eiffel din Paris, Piața San Marco din Veneția sau Castelul Neuschwanstein din Germania. Parcul oferă și proiecții audiovizuale, spectacole și activități interactive pentru a vă oferi o experiență captivantă și distractivă. Mini-Europa este o modalitate excelentă de a explora și a înțelege diversitatea arhitecturii europene într-un mod distractiv și accesibil.

Palatul Regal – reședința oficială a familiei regale a Belgiei

Palatul Regal din Bruxelles este reședința oficială a familiei regale a Belgiei. Situat în centrul orașului, palatul impresionează prin arhitectura sa magnifică și grădinile sale îngrijite. Deși funcționează ca reședință oficială a regelui și reginei Belgiei, vizitatorii pot explora o parte a palatului în timpul sezonului estival, când este deschis pentru public. Turiștii pot admira sălile regale, mobilierul rafinat, colecțiile de artă și exponatele istorice. În plus, schimbarea gardelor regale, care are loc în fața palatului, este un spectacol popular printre vizitatori.

Manneken Pis – statuia celebră a unui băiat care urinează

Manneken Pis este una dintre cele mai faimoase și iconice statui din Bruxelles. Aceasta reprezintă un băiat mic care urinează într-o fântână și este un simbol al spiritului jucăuș și al umorului belgian. Statuia este situată în centrul orașului și este adesea îmbrăcat în diferite costume și îmbrăcăminte festivă, reflectând diversele evenimente și sărbători. Manneken Pis este înconjurat adesea de turiști care vin să facă fotografii și să se bucure de această atracție iconică a orașului.

Palatul de Justiție – unul dintre cele mai mari și impresionante clădiri de justiție din lume

Palatul de Justiție - unul dintre cele mai mari și impresionante clădiri de justiție din lume

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/grey-marble-column-details-building_1175243.htm#query=bruxelles%20justice%20pallas&position=1&from_view=search&track=ais 

Palatul de Justiție din Bruxelles este una dintre cele mai mari și impresionante clădiri de justiție din lume. Situat pe o colină, acest monument arhitectonic monumental domină panorama orașului. Clădirea este de stil neoclasic și se remarcă prin dimensiunile sale impresionante și arhitectura impunătoare. Palatul de Justiție găzduiește Curtea de Apel și Curtea de Cassation din Belgia. Vizitatorii pot explora unele părți ale clădirii și pot admira sălile mari de tribunal, holurile decorate cu marmură și fresce, precum și vedere panoramică asupra orașului de la nivelurile superioare ale palatului.

Catedrala St. Michael și St. Gudula – o catedrală gotică magnifică

Catedrala St. Michael și St. Gudula este o catedrală gotică magnifică situată în centrul Bruxellesului. Această catedrală impresionantă este dedicată arhanghelului Mihail și Sfintei Gudula, patroanele orașului. Cu o istorie care datează din secolul al XIII-lea, catedrala atrage atenția prin arhitectura sa grandioasă, vitraliile colorate și sculpturile detaliate. Interiorul este impresionant, cu nave elegante, stâlpi masivi și o atmosferă liniștită și spirituală. Vizitatorii pot admira mormintele regale, operele de artă și alte obiecte de valoare culturală în cadrul catedralei.

Parcul Jubilee – un frumos parc urban cu grădini și alei

Parcul Jubilee este un frumos parc urban situat în inima Bruxellesului. Cu grădini bine întreținute, alei încântătoare și zone de relaxare, acest parc oferă un refugiu verde și liniștit în mijlocul agitației orașului. Parcul este perfect pentru o plimbare relaxantă sau o pauză pentru a admira frumusețea naturii. Peisajele sale variate includ copaci bătrâni, flori înflorite și zone de iarbă perfecte pentru picnicuri. De asemenea, parcul găzduiește și diverse evenimente culturale și expoziții temporare.

Parcul Cinquantenaire – un parc mare cu arcade și muzee

Parcul Cinquantenaire - un parc mare cu arcade și muzee

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/black-white-photo-brandenburg-gate-night_42648687.htm#query=Cinquantenaire&position=0&from_view=search&track=sph 

Parcul Cinquantenaire este un parc mare și frumos amplasat în Bruxelles. Numele său înseamnă „Parcul Jubileu” și face referire la aniversarea a 50 de ani de la independența Belgiei. Parcul este remarcabil prin arcurile sale imense, care constituie intrarea monumentală în parc și oferă o atmosferă grandioasă.

Muzeul Regal de Artă și Istorie – găzduiește o colecție vastă de artă și artefacte istorice

Muzeul Regal de Artă și Istorie este o destinație turistică populară din Bruxelles, Belgia. Acest muzeu găzduiește o colecție vastă de artă și artefacte istorice, oferind vizitatorilor o perspectivă interesantă asupra evoluției artei și istoriei în regiune. Printre exponatele sale se numără lucrări de artă, sculpturi, obiecte de mobilier și obiecte decorative din diferite perioade istorice.

Parcul Bruxelles – un spațiu verde mare și plăcut pentru plimbări și relaxare

Parcul Bruxelles este un spațiu verde generos și plăcut pentru plimbări și relaxare în inima orașului. Cu aleile sale pitorești, grădinile frumos amenajate și zonele de relaxare, acest parc oferă o oază de liniște în agitația urbană. Vizitatorii pot admira peisajele naturale, pot face plimbări romantice sau pot savura o gustare în aer liber într-un cadru prietenos și relaxant.

Mănăstirea La Cambre – un complex arhitectural fascinant cu grădini frumoase.

Mănăstirea La Cambre este un complex arhitectural fascinant situat în apropiere de centrul Bruxellesului. Construită în stil gotic flamand, mănăstirea impresionează prin detalii arhitecturale complexe și grădini frumoase. Vizitatorii pot explora biserica mănăstirii și încăperile sale, precum și să se plimbe prin grădinile pitorești. Această destinație oferă o atmosferă liniștită și relaxantă, ideală pentru o escapadă culturală și spirituală.

Palatul de la Juste – o clădire impresionantă de stil neoclasic

Palatul de la Juste - o clădire impresionantă de stil neoclasic

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/ornate-sandstone-facade-showcases-ancient-indian-culture-elegance-generated-by-ai_42431596.htm#query=de%20la%20juste%20palace&position=0&from_view=search&track=ais_ai_generated 

Palatul de la Juste este o clădire impresionantă de stil neoclasic situată în Bruxelles, Belgia. Construit în secolul al XVIII-lea, palatul servește ca sediu al Curții de Justiție a Uniunii Europene. Cu fațada sa elegantă și detaliile arhitecturale rafinate, acesta atrage atenția vizitatorilor cu aspectul său impunător. Chiar dacă nu este accesibil publicului larg în mod normal, vizitatorii pot admira frumusețea palatului de la exterior și pot explora zona în care se află.

Muzeul de Artă Modernă – adăpostește opere de artă contemporană și expoziții interesante

Muzeul de Artă Modernă este o destinație importantă pentru iubitorii de artă contemporană din Bruxelles. Acest muzeu găzduiește o colecție impresionantă de opere de artă modernă și contemporană, oferind o perspectivă unică asupra evoluției artei în ultimele decenii. Vizitatorii pot explora expozițiile permanente și temporare, care prezintă lucrări semnificative și inovatoare ale artiștilor contemporani.

Parcul Leopold – un parc liniștit și frumos în apropierea instituțiilor europene.

Parcul Leopold este un parc liniștit și frumos situat în apropierea instituțiilor europene din Bruxelles. Cu aleile sale pitorești, iazurile și spațiile verzi generoase, acest parc oferă o oază de liniște și relaxare în inima orașului. Vizitatorii pot face o plimbare plăcută, pot admira peisajele naturale și pot savura momente de relaxare într-un cadru prietenos și verde. Parcul Leopold este un loc popular pentru localnici și turiști deopotrivă, care doresc să scape de agitația orașului și să se bucure de natură și liniște.

Muzeul de Instrumente Muzicale – expoziție de instrumente muzicale din întreaga lume

Muzeul de Instrumente Muzicale din Bruxelles este o destinație captivantă pentru iubitorii de muzică și cultură. Acest muzeu găzduiește o colecție impresionantă de instrumente muzicale din întreaga lume, oferind vizitatorilor o perspectivă unică asupra istoriei și diversității muzicale. Expoziția cuprinde instrumente vechi și contemporane, inclusiv viori, pianoforte, harpe, orgi și multe altele. Vizitatorii pot explora galeriile muzeului, pot asculta înregistrări audio și pot participa la evenimente speciale care să completeze experiența lor muzicală.

Parlamentul European – vizite ghidate în clădirea unde se desfășoară lucrările Parlamentului European

Parlamentul European - vizite ghidate în clădirea unde se desfășoară lucrările Parlamentului European

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/majestic-architecture-illuminates-famous-city-skyline-dusk-generated-by-ai_42442982.htm#query=european%20parliament&position=0&from_view=search&track=ais_ai_generated 

Parlamentul European este o atracție importantă în Bruxelles și oferă vizite ghidate în clădirea unde se desfășoară lucrările Parlamentului European. Vizitatorii pot afla mai multe despre procesul decizional și funcționarea Uniunii Europene prin intermediul tururilor ghidate. Aceste tururi oferă o perspectivă unică asupra instituțiilor europene și permit vizitatorilor să descopere mai multe despre politica europeană și valorile Uniunii Europene. Tururile ghidate oferă, de asemenea, posibilitatea de a vedea sălile de plen și să experimenteze atmosfera politică unică a acestei instituții.

Piața Sablon – un loc perfect pentru iubitorii de antichități și artă

Piața Sablon este un loc perfect pentru iubitorii de antichități și artă din Bruxelles. Această piață vibranta găzduiește numeroase magazine de antichități, galerii de artă și magazine de obiecte decorative. Vizitatorii pot explora tarabele și magazinele, descoperind obiecte de artă, mobilier vechi, bijuterii și multe alte artefacte interesante. Piața Sablon este un loc popular pentru cumpărături și descoperiri unice, fiind adesea vizitată de colecționari și pasionați de artă. De asemenea, în jurul pieței se află și cafenele și restaurante elegante, unde vizitatorii pot savura o gustare sau o băutură și pot admira atmosfera plăcută a zonei.

Muzeul Magritte – dedicat celebrului artist belgian René Magritte

Muzeul Magritte este o destinație turistică importantă în Bruxelles, dedicată celebrului artist belgian René Magritte. Acest muzeu găzduiește o colecție impresionantă de lucrări ale artistului, oferind vizitatorilor o perspectivă unică asupra stilului său distinctiv și a contribuției sale la arta modernă. Expozițiile prezintă picturi, desene, colaje și alte lucrări de artă ale lui Magritte, oferind o privire în profunzime asupra universului său artistic enigmatic și al subiectelor recurente, precum obiectele de zi cu zi și reprezentările iconice. Vizitatorii pot explora și să înțeleagă mai bine arta și gândirea acestui artist belgian remarcabil.

Serres Royales de Laeken – serele regale, unde se pot admira diverse plante și flori exotice

Serres Royales de Laeken - serele regale, unde se pot admira diverse plante și flori exotice

Cele mai citite articole

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/sunset-illuminates-famous-building-surrounded-by-nature-beauty-generated-by-ai_41476756.htm#query=Serres%20Royales%20de%20Laeken&position=0&from_view=search&track=ais_ai_generated 

Serres Royales de Laeken, cunoscute și sub numele de serele regale, reprezintă un alt obiectiv turistic popular în Bruxelles. Aceste sere impresionante se află în curtea Palatului Regal de Laeken și sunt deschise publicului în anumite perioade ale anului. Vizitatorii pot admira o varietate de plante și flori exotice în cadrul acestor sere magnifice, care oferă un peisaj botanic impresionant. Cu arhitectura lor distinctivă și atmosfera fermecătoare, serurile regale sunt un loc de relaxare și admirare a frumuseții naturii.

Muzeul de Istorie Naturală – colecție impresionantă de fosile, animale și minerale

Muzeul de Istorie Naturală este un obiectiv turistic captivant în Bruxelles, oferind o colecție impresionantă de fosile, animale și minerale. Muzeul găzduiește o varietate de exponate care prezintă diversitatea și evoluția lumii naturale. Vizitatorii pot explora expozițiile care acoperă teme precum evoluția, biodiversitatea, geologia și alte aspecte ale istoriei naturale. Cu exponate interactive și informații detaliate, muzeul oferă o experiență educativă și captivantă pentru vizitatori de toate vârstele.

Basilica Sacré-Cœur – o biserică impresionantă cu o vedere panoramica asupra orașului

Basilica Sacré-Cœur este o biserică impresionantă situată în Bruxelles, Belgia. Această biserică mare și impunătoare este cunoscută pentru arhitectura sa gotică și designul său spectaculos. Vizitatorii pot admira interiorul bogat decorat al bisericii și pot urca pe turnuri pentru a se bucura de o vedere panoramica asupra orașului. Cu o poziție înaltă, această biserică oferă o perspectivă impresionantă asupra peisajului urban al Bruxellesului și este un punct de atracție popular pentru turiști și localnici deopotrivă.

Centrul Belgiei pentru Benzi Desenate – o expoziție dedicată artiștilor de benzi desenate belgiene

Centrul Belgiei pentru Benzi Desenate este o destinație imperdabilă pentru fanii benzi desenate din Bruxelles. Acest centru expozițional este dedicat artiștilor belgieni de benzi desenate, precum Hergé, creatorul celebrului personaj Tintin. Vizitatorii pot explora expozițiile permanente și temporare, care prezintă lucrări ale artiștilor belgieni de renume și oferă o perspectivă asupra istoriei și evoluției benzilor desenate în Belgia. Centrul prezintă, de asemenea, procesul de creație a benzilor desenate și impactul lor cultural și artistic. Pentru iubitorii de benzi desenate, această destinație este o oportunitate de a descoperi bogăția și influența acestei forme de artă.

Parcul Woluwe – un parc frumos și mare cu lacuri și alei

Parcul Woluwe - un parc frumos și mare cu lacuri și alei

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/vibrant-autumn-colors-surround-tranquil-bench-generated-by-ai_41640229.htm#query=Woluwe%20parc&position=1&from_view=search&track=ais_ai_generated 

Parcul Woluwe este un parc frumos și mare situat în apropiere de Bruxelles. Acest parc generos oferă o varietate de facilități și atracții naturale, inclusiv lacuri, alei pitorești și spații de relaxare. Vizitatorii pot face plimbări plăcute prin parc, pot admira peisajele naturale și pot bucura de aerul proaspăt și liniștea. Parcul Woluwe este o destinație populară pentru recreere în aer liber și activități sportive, cum ar fi alergatul, ciclismul și picnicurile. Cu facilitățile sale generoase și frumusețea naturală, acest parc este o oază de relaxare în mijlocul agitației urbane.

Royal Greenhouses of Laeken – sere regale deschise publicului ocazional

Royal Greenhouses of Laeken, cunoscute și sub numele de serele regale, sunt un obiectiv turistic unic în Bruxelles. Aceste sere regale sunt deschise publicului ocazional, de obicei în timpul sezonului de primăvară. Vizitatorii pot explora aceste sere impresionante, care adăpostesc diverse plante și flori exotice, oferind o experiență fascinantă în mijlocul unui decor botanic spectaculos. Cu arhitectura lor elegantă și atmosfera fermecătoare, serele regale sunt un loc de relaxare și admirație a frumuseții naturii.

Autoworld Brussels – un muzeu auto cu o colecție impresionantă de mașini clasice și vintage

Autoworld Brussels este un muzeu auto de renume în Bruxelles, care găzduiește o colecție impresionantă de mașini clasice și vintage. Acest muzeu atrage pasionații de mașini și colecționari din întreaga lume, oferindu-le o oportunitate unică de a admira și de a descoperi istoria automobilului. Expoziția cuprinde modele celebre și rare de mașini, inclusiv mașini de epocă, mașini sport și mașini de lux. Vizitatorii pot explora expozițiile, pot afla mai multe despre evoluția automobilelor și pot admira designul și ingineria acestor vehicule impresionante.

Muzeul de Istorie Militară – expoziție vastă de artefacte și echipamente militare

Muzeul de Istorie Militară este un obiectiv turistic important în Bruxelles, oferind o expoziție vastă de artefacte și echipamente militare. Acest muzeu captivant prezintă o colecție impresionantă de obiecte legate de istoria militară a Belgiei și a altor națiuni. Vizitatorii pot explora expozițiile care acoperă diferite perioade istorice, cum ar fi Primul Război Mondial și Al Doilea Război Mondial, și pot vedea uniforme, arme, vehicule militare, fotografii și alte artefacte relevante. Muzeul oferă o perspectivă educativă și captivantă asupra istoriei militare și a impactului său asupra societății.

Cinematheque Royale – o colecție impresionantă de filme și proiecții speciale

Cinematheque Royale - o colecție impresionantă de filme și proiecții speciale

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/comfortable-velvet-armchairs-row-empty-auditorium-generated-by-ai_42290903.htm#query=Cinematheque%20Royale&position=0&from_view=search&track=ais_ai_generated 

Cinematheque Royale este un obiectiv turistic important în Bruxelles, dedicat filmului și artei cinematografice. Acesta găzduiește o colecție impresionantă de filme, inclusiv clasice și producții contemporane, oferind vizitatorilor o privire asupra evoluției filmului de-a lungul timpului. De asemenea, muzeul organizează proiecții speciale, evenimente și festivaluri de film, oferind o experiență captivantă pentru cinefili și pasionații de film.

Muzeul Horta – dedicat arhitectului belgian Victor Horta, fondatorul stilului Art Nouveau

Muzeul Horta este un obiectiv turistic remarcabil în Bruxelles, dedicat celebrului arhitect belgian Victor Horta, fondatorul stilului Art Nouveau. Acest muzeu prezintă viața și lucrările lui Horta, oferind vizitatorilor o perspectivă asupra contribuției sale semnificative la arhitectura și designul Art Nouveau. Vizitatorii pot explora casa-muzeu, care a fost concepută și decorată de Horta însuși, și pot admira detaliile arhitecturale inovatoare, mobilierul elegant și ornamentele unice. Muzeul Horta este un loc de inspirație pentru iubitorii de artă și arhitectură, oferind o privire fascinantă asupra stilului și influenței lui Horta.

Tour & Taxis – un complex industrial și expozițional transformat în spațiu cultural și comercial

Tour & Taxis este un complex industrial și expozițional care a fost transformat într-un spațiu cultural și comercial în Bruxelles. Acest complex impresionant găzduiește o varietate de evenimente, expoziții și târguri, oferind o gamă largă de experiențe culturale și comerciale. Vizitatorii pot explora clădirile industriale renovate, care oferă un decor interesant și autentic, și pot participa la evenimente diverse, cum ar fi expoziții de artă, târguri de design, concerte și festivaluri. Tour & Taxis este un loc animat și vibrant, care reunește o varietate de activități culturale și comerciale într-un singur loc.

De ce să vizitezi Bruxelles?

De ce să vizitezi Bruxelles?

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/illuminated-bridge-reflects-city-history-architecture-generated-by-ai_41481490.htm#query=bruxelles&position=0&from_view=search&track=ais_ai_generated 

 • Arhitectură impresionantă: Orașul este renumit pentru arhitectura sa diversă, care include clădiri medievale, palate regale, biserici gotice și construcții Art Nouveau. Expoziția eclectică de stiluri arhitecturale face din Bruxelles o destinație deosebit de interesantă pentru iubitorii de arhitectură.
 • Instituții europene: Bruxelles este capitala Uniunii Europene și găzduiește numeroase instituții europene importante, precum Parlamentul European și Comisia Europeană. Vizitatorii pot afla mai multe despre modul în care funcționează Uniunea Europeană și pot explora clădirile impresionante care adăpostesc aceste instituții.
 • Artă și cultură: Orașul are o scenă artistică și culturală bogată, cu numeroase muzee, galerii de artă și spectacole de teatru și operă. Muzeul Magritte, Muzeul de Artă Modernă și Centrul Belgiei pentru Benzi Desenate sunt doar câteva dintre atracțiile culturale notabile ale orașului.
 • Bucătăria și berea belgiană: Bruxellesul este renumit pentru gastronomia sa rafinată, inclusiv specialități belgiene precum chiftelele de cartofi (moules-frites) și ciocolata delicioasă. De asemenea, orașul este cunoscut pentru berea belgiană de înaltă calitate, iar vizitatorii pot experimenta diversitatea berilor în numeroasele puburi și berării din oraș.
 • Ambianța vibrantă: Bruxellesul are o atmosferă vibrantă și animată, cu străzi aglomerate, piețe pitorești și parcuri frumoase. Orașul găzduiește, de asemenea, numeroase evenimente și festivaluri pe tot parcursul anului, care adaugă o notă suplimentară de entuziasm și divertisment.

Ce poți să faci în Bruxelles în funcție de anotimp?

Primăvara:

 • Vizitează Royal Greenhouses of Laeken, care sunt deschise publicului în această perioadă limitată.
 • Plimbă-te prin Parcul Woluwe și bucură-te de florile înflorite și de verdeața proaspătă.
 • Participă la Festivalul de Flori de la Grand-Place, unde poți admira decorurile florale spectaculoase.

Vara:

 • Explorează grădinile și parcurile din Bruxelles, cum ar fi Parcul Cinquantenaire și Parcul Leopold, și bucură-te de activități în aer liber.
 • Participă la evenimentele și festivalurile de vară din oraș, cum ar fi Festivalul de Muzică Couleur Café și Festivalul Bruxelles Summer.
 • Vizitează terasele și cafenelele exterioare, savurând specialitățile belgiene și berile locale.

Toamna:

 • Descoperă muzeele din Bruxelles, cum ar fi Muzeul de Artă Modernă și Muzeul de Instrumente Muzicale, care oferă expoziții interesante și evenimente speciale.
 • Plimbă-te prin Piața Sablon și explorează magazinele de antichități și galeriile de artă.
 • Participă la Oktoberfest Bruxelles, unde poți degusta o varietate de beri belgiene și mâncăruri tradiționale.

Iarna:

 • Vizitează târgurile de Crăciun de la Grand-Place și Place Sainte-Catherine, unde poți cumpăra cadouri deosebite și te poți bucura de atmosfera festivă.
 • Explorează galeriile comerciale și centrele comerciale din oraș pentru a face cumpărături de iarnă.
 • Încălzește-te cu o ceașcă de ciocolată caldă belgiană în una dintre celebrele ciocolaterii din Bruxelles.

Ce preparate să încerci atunci când vizitezi Bruxelles?

Ce preparate să încerci atunci când vizitezi Bruxelles?

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/freshly-baked-muffins-rustic-wooden-table-generated-by-ai_42648461.htm#query=bruxelles%20food&position=1&from_view=search&track=ais_ai_generated 

În timpul vizitei în Bruxelles, există câteva preparate culinare pe care merită să le încerci pentru a experimenta autentica bucătărie belgiană:

 • Chiftelele de cartofi (Moules-frites): Acesta este un preparat clasic belgian, constând în midii proaspete gătite într-un sos delicios, acompaniate de cartofi prăjiți crocanți.
 • Waffle belgian: Deliciosul waffle belgian este o atracție iconică în Bruxelles. Încearcă-l simplu sau cu diverse toppinguri precum ciocolată, frișcă sau fructe proaspete.
 • Ciocolată belgiană: Belgia este renumită pentru ciocolata sa de înaltă calitate. Există numeroase ciocolaterii în Bruxelles, unde poți savura diverse sortimente și arome, de la ciocolată neagră la ciocolată cu lapte sau cu umpluturi delicioase.
 • Stoemp: Acesta este un fel de mâncare tradițional belgian, constând într-un piure de cartofi amestecat cu legume, de obicei varză sau morcovi. Este un preparat comfort food delicios și satisfăcător.
 • Speculoos: Aceste biscuiți tradiționali belgieni, aromatizați cu scorțișoară și alte condimente, sunt o delicatesă populară. Îi poți savura simpli sau îi poți găsi în diverse deserturi și prăjituri.
 • Bere belgiană: Belgia este faimoasă pentru varietatea sa de beri, de la alesurile tradiționale la berile de abatie și lambic. Încearcă diverse sortimente și explorează universul berii belgiene.

Istoria Bruxelles

Istoria Bruxellesului are rădăcini adânci, datează din perioada romană și a evoluat de-a lungul secolelor, devenind capitala Belgiei și un important centru european. Iată o trecere în revistă a principalelor perioade și evenimente din istoria Bruxellesului:

 • Începuturile: În jurul secolului al VII-lea, pe locul actualului Bruxelles s-a dezvoltat un așezământ dinastiei Carolingiene, cunoscut sub numele de Broekzele. În secolul al X-lea, o fortăreață a fost construită pe dealul Coudenberg, marcând începuturile orașului.
 • Epoca medievală: În secolul al XI-lea, Bruxellesul a devenit o așezare importantă, fiind înconjurat de ziduri defensive și primind privilegii urbane. În secolele următoare, orașul a prosperat și a devenit un centru comercial și politic în regiunea Flandra. În secolul al XV-lea, ducii de Burgundia au stabilit reședința lor în Bruxelles, ceea ce a contribuit la dezvoltarea orașului și la înflorirea artei și culturii.
 • Perioada spaniolă și dominația austriacă: În secolul al XVI-lea, Bruxellesul a devenit capitala Țărilor de Jos Spaniole, iar în secolul al XVIII-lea a intrat sub dominația Austriei. În această perioadă, orașul a văzut construcția unor clădiri importante, precum Palatul Regal și Palatul de Justiție.
 • Independența și expansiunea: După războaiele napoleoniene, Țările de Jos Spaniole au fost reorganizate și în 1830 Belgia și-a câștigat independența. Bruxellesul a devenit capitala noii țări și a început să se extindă și să se modernizeze rapid. În această perioadă, s-au construit numeroase clădiri publice, bulevarde și parcuri, dând orașului o nouă față.
 • Secolul XX și Uniunea Europeană: În timpul ambelor războaie mondiale, Bruxellesul a suferit distrugeri semnificative, dar a fost reconstruit și a devenit un important centru al politicii europene. În 1957, Tratatul de la Roma a fost semnat în Bruxelles, marcând începutul Comunității Economice Europene și mai târziu al Uniunii Europene. Orașul a devenit sediul multor instituții europene, precum Parlamentul European și Comisia Europeană.

Astăzi, Bruxellesul continuă să fie un centru cultural, politic și economic important. Cu o istorie bogată și diversă, orașul găzduiește o arhitectură impresionantă, muzee de artă și istorie remarcabile și este renumit pentru gastronomia sa rafinată și berea belgiană. Bruxellesul este un punct de atracție pentru turiști și un loc vital în dezvoltarea Europei contemporane.

Concluzii

Bruxelles este un oraș fascinant și vibrant, cu o istorie bogată, arhitectură impresionantă și o atmosferă cosmopolită. Capitala Belgiei și a Uniunii Europene, Bruxellesul îmbină farmecul istoric al clădirilor medievale și al piețelor pitorești cu modernitatea instituțiilor europene și diversitatea culturală. Orașul oferă o gamă variată de atracții turistice, de la muzee de artă și istorie la delicatese culinare precum chiftelele de cartofi, ciocolata belgiană și berile locale.

Cu parcurile sale frumoase, evenimente culturale, străzi animațe și atmosferă prietenoasă, Bruxellesul te invită să explorezi și să te bucuri de toate bogățiile sale. Indiferent dacă ești pasionat de artă, istorie, gastronomie sau politici europene, Bruxellesul are multe de oferit și promite o experiență autentică și memorabilă.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Ultimele Noutăți