3.6 C
București

Ce poți face pentru a reduce consumul de gaz din locuință?

În acest moment, tot mai mulți consumatori sunt interesați să aibă o casă eficientă din punct de vedere energetic și să minimizeze consumul implementând cele mai bune soluții. 

Cum poți să reduci consumul de gaz din locuință?

Identifică nevoile de consum

Stabilirea nevoilor de consum reprezintă un pas important în procesul de optimizare a consumului. Știind exact necesitățile de consum, va fi mult mai ușor să prioritizezi aspectele care contează cu adevărat în deciziile pe care urmează să lei iei. Dacă îți dorești să faci economie la gaz, este necesar să ai în vedere aspecte cheie ca: suprafața locuinței, performanțele oferite de sistemul de încălzire și oferta aleasă de la furnizorul de gaze. Toate aceste aspecte au un impact asupra nivelului consumului de gaze din locuință.

Asigură revizia instalației de gaz

Verificarea instalației de gaz reprezintă o activitate pe care orice consumator trebuie să o aibă în vedere întrucât ignorarea acesteia poate cauza probleme serioase pe viitor.

Cele mai citite articole

Deși aceasta trebuie efectuată obligatoriu o dată la doi ani, specialiștii recomandă o verificare periodică a instalației, în special înainte și după sezonul rece. În acest fel te vei asigura că întregul sistem funcționează în parametri optimi și nu există pierderi de gaz care să genereze valori mai mari ale facturilor.

Alege oferta care se aliniază nevoilor tale de consum

Pentru a înlătura orice grijă legată de valoarea facturilor, este important să îți alegi oferta de gaze naturale, în acord cu nevoile tale de consum. Află cat costa metru cub de gaz și analizează ofertele puse la dispoziție de furnizori. Pune în balanță beneficiile și dezavantajele fiecărei oferte.

Pe www.cez.ro găsești informații utile și oferte adaptate cerințelor actuale ale consumatorilor casnici și noncasnici. În plus, CEZ Vânzare îți pune la dispoziție un manual de eficiență energetică, în care se regăsesc 10 sfaturi practice pentru locuința ta.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Ultimele Noutăți