8.4 C
București

Ce pietre prețioase sunt potrivite pentru un inel de logodnă?

Alegerea unei bijuterii din aur pentru femeia iubită nu este un lucru simplu pentru un bărbat, iar atunci când este vorba despre ceva atât de important precum inelul de logodnă, lucrurile se pot complica destul de ușor.

Premergător ca rol și semnificație verighetei, inelul de logodnă marchează momentul încărcat de romantism și pură dragoste, mai precis cererea în căsătorie. Inelul de logodnă reprezintă promisiunea nunții, acel eveniment prin care cei doi devin oficial un cuplu, promițându-și respect și devotament profund.

Spre deosebire de verighetă, se obișnuiește ca inelul de logodnă să aibă un design simplu, cu o piatră încastrată în lucrătura din metal prețios, cel mai adesea aur. Alegerea pietrei potrivite însă, poate îngreuna și mai mult sarcina viitorului mire de a alege cea mai frumoasă bijuterie din multitudinea de inele de aur avute la dispoziție. În funcție de cea care îl va purta, de personalitatea ei, dar și de intențiile bărbatului de a transmite un anumit mesaj, piatra inelului poate reflecta anumite emoții sau semnificații.

Inelul cu diamant, simbolul dragostei perfecte

Diamantele simbolizează dragostea eternă, motiv pentru care le regăsim integrate cel mai frecvent în inelele de logodnă și, mai nou, fac parte și din designul verighetelor. În universul pietrelor și cristalelor, diamantul are cea mai mare duritate pe scara Mohs și se poate transfera această particularitate în mod metaforic asupra rezistenței relației dintre parteneri în timp. 

Cele mai citite articole

Nu degeaba cea mai frumoasă și răspândită urare care se face mirilor la nuntă este „Casă de piatră!”. Diamantul este cea mai rezistentă piatră, ea fiind astăzi un sinonim al perfecțiunii. Nunta de diamant se sărbătorește la 75 de ani de căsnicie, iar cuplul care atinge această durată a mariajului este într-adevăr „de neînvins”, așa cum spune și numele pietrei, provenit din grecescul „adamas”. Iată de ce un inel de logodnă cu diamant poartă un mesaj atât de profund.

Ce alte pietre pot fi integrate în inelul de logodnă?

O zicală popularizată de filmele hollywoodiene spune că diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei, însă nu întotdeauna trebuie să fie așa. Da, sunt frumoase, durabile, strălucitoare și atemporale. Dar sunt, de asemenea, destul de scumpe și poate puțin prea clasice pentru femeile nonconformiste care vor să poarte ceva diferite.

Smaraldul, rubinul și safirul pot fi alte alegeri inspirate pentru pietrele inelului de logodnă. 

  • Smaraldul era considerat în antichitate piatra zeiței Afrodita și simbolizează frumusețea, feminitatea, dragostea adevărată, fertilitatea și fericirea. 
  • Safirul este apreciat ca piatră a regalității, iubirii, a dorințelor împlinite și a prosperității.
  • Rubinul, prin nuanța sa intensă de roșu, are conotații legate de iubirea pasională, iar duritatea sa de 9 pe scara Mohs il proclama ca piatră a trăiniciei și a rezistenței iubirii în fața tuturor obstacolelor. 

Pentru tinerele mai nonconformiste se pot alege și inele cu ametist, turcoaz, cuarț roz, ele fiind cristale cu un farmec aparte și nuanțe bine individualizate, care se pot adapta personalității celei care le poartă. 

Valoarea unui inel de logodnă depășește limita convențională, deoarece această bijuterie înglobează emoții și gânduri puternice ale cuplului, reflectând povestea de iubire dintre cei doi.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Ultimele Noutăți