8.4 C
București

Cati bani primesti de la apia pe hectar

Ce este APIA?

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) este o institutie publica aflata in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care asigura, prin intermediul Fondului European de Garantare Agricola (FEGA) si fondurilor nationale, plata unor ajutoare de stat si de minimis pentru agricultura.

Care sunt ajutoarele acordate prin APIA?

APIA ofera ajutoare agricultorilor si persoanelor fizice autorizate, prin subventii, plati compensatorii, ajutoare directe si alte forme de sprijin direct. Aceste ajutoare sunt oferite in baza Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si a Programului de Plati Directe.

Cum se calculeaza plata pe hectar?

Suma plata pe hectar este calculata in functie de suprafata inscrisa in fisa fermierului si de tipul de ajutor solicitat. Plata se poate face in rate sau in suplimente suplimentare, in functie de caz. Plata se face prin contul fermierului deschis la o banca, prevazuta in contractul de finantare.

Care sunt categorii de ajutoare acordate prin APIA?

APIA acorda ajutoare in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si Programului de Plati Directe. Aceste ajutoare acopera urmatoarele categorii: ajutoare pentru eficienta energetica si reducerea emisiilor, ajutoare pentru investitii in infrastructura agricola si zootehnica, ajutoare pentru sprijinirea diversificarii economiilor rurale, ajutoare pentru dezvoltarea agriculturii ecologice si ajutoare pentru sprijinirea masurilor de protectie a mediului.

Care sunt conditiile pentru a primi ajutoare APIA?

Cele mai citite articole

Pentru a primi ajutoare APIA, fermierii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie persoana fizica sau juridica autorizata, sa detina teren arabil, sa aiba un contract de finantare valabil, sa se incadreze in limitele prevazute de Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si sa prezinte la APIA documente justificative privind activitatea agricola.

Cati bani primesti de la APIA pe hectar?

Suma plata pe hectar poate varia in functie de ajutorul solicitat si de suprafata inscrisa in fisa fermierului. De exemplu, ajutoarele pentru infrastructura agricola si zootehnica pot varia intre 1 000 si 1 500 de euro pe hectar, in timp ce ajutoarele pentru reducerea emisiilor pot ajunge la 3 000 de euro pe hectar.

In plus, fermierii pot primi si suplimente suplimentare in functie de anumite conditii cum ar fi: modul de administrare al terenului, daca este realizata in mod ecologic, modul de instalare a lucrarilor agricole si de implementare a tehnologiilor si produselor moderne, daca sunt folosite elemente de protectie a mediului.

In general, platile APIA sunt intre 1 000 de euro si 3 000 de euro pe hectar, in functie de tipul de ajutor solicitat si de suprafata inscrisa in fisa fermierului.

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole asemănătoare

Ultimele Noutăți