Sanatatea locuintei reprezinta un aspect demn de interes pentru majoritatea proprietarilor, fiecare dintre acestia avand pretentia ca respectiva constructie sa poata face fata cu brio in fata problemelor si calamitatilor naturale ce ar putea aparea. Asadar, dorind sa ia toate masurile necesare, nu este de mirare ca foarte multi oameni au ajuns la concluzia ca pentru ca o casa sa poata rezista pe perioade lungi de timp ea are nevoie de o hidroizolatie profesionista.
In functie de ce criterii ajunge sa fie clasificata hidroizolatia?
Conform informatiilor oferite de catre specialistii din domeniu, tipul de hidroizolatie aplicat poate ajunge sa varieze considerabil, la baza alegerii situandu-se necesitatile si trebuintele fiecarui client in parte. Prin urmare, tipul de hidroizolatie poate ajunge sa se clasifice in functie de:
- momentul aplicarii. Primul criteriu prin care hidroizolatiile ajung sa se diferentieze consta in momentul cand acestea sunt aplicate, aici existand hidroizolatii primare si hidroizolatii secundare. Hidroizolatiile primare se pot realiza din in timpul procesului de construire a cladirii. Hidroizolatiile secundare se pot pune in practica doar dupa o anumita perioada de la finalizarea constructiei, ele avand rolul de a reface o parte din protectia oferita de catre hidroizolatia primara.
- locul aplicarii. Cel de-al doilea aspect de care trebuie sa se tina cont este dat de locul aplicarii hidroizolatiei respective, ea putand sa fie interioara sau exterioara. Este important sa se cunoasca acest aspect deoarece produsele comercializate pot ajunge sa varieze considerabil in functie de el.
- rezistenta la presiunea apei. In functie de rezistenta la presiunea apei exista hidroizolatii rezistente la presiune pozitiva si hidroizolatii rezistente la presiune negativa. De regula, hidroizolatiile rezistente la presiune pozitiva se aplica pentru la exteriorul fundatiei si a subsolului, acolo unde deasupra se regaseste panza freatica. Hidroizolatia rezistenta la presiune negativa este recomandata pentru zonele care au de-a face cu precipitatii atmosferice ridicate, aici presiunea apei fiind una mai scazuta. Mai multe detalii si pe blogul Hidroizolatii Conduraru.
In concluzie, acestea sunt categoriile in functie de care hidroizolatiile se diferentiaza.