18 C
București

Avantajele si dezavantajele inchirierii unei hale comerciale

Inchirierea unei hale este intotdeauna o alegere importanta pentru orice afacere. Fie ca este vorba de incheierea unui contract de inchiriere, de cresterea activitatilor sau de crearea unei noi afaceri, mai multe elemente trebuie luate in considerare pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza. 

Cele mai citite articole

Leasingul aduce multe avantaje afacerilor, dar are si partea lui de dezavantaje. Inainte de a semna un contract de inchiriere, antreprenorul trebuie sa fi luat in considerare toate aceste optiuni. Este mai avantajos sa inchiriezi, sa cumperi sau sa construiesti o hala comerciala? 

Decizia finala pentru inchiriere hala Cluj trebuie sa ia in considerare situatia financiara actuala a companiei, planurile sale de expansiune, nevoile sale de infrastructura actuale si viitoare si baza de clienti. 

Avantajele inchirierii unei hale comerciale

  • Un cost initial mai mic: desi multi proprietari solicita un depozit echivalent cu o chirie de o luna, aceasta suma de bani este mult mai mica decat cea necesara ca avans la cumparare sau la construirea unei hale. 
  • Responsabilitatile proprietarului: Pe langa chirie, chiriasii trebuie de obicei sa plateasca unele costuri de intretinere. Cu toate acestea, diversele servicii, inclusiv deszapezirea, amenajarea teritoriului sunt in general furnizate de proprietarul cladirii, cu exceptia cazului in care se specifica altfel in contract de inchiriere. In plus, proprietarul este responsabil pentru renovarile legate de cladire, precum repararea acoperisului. 
  • Posibilitatea de a investi in companie: leasingul face posibila economisirea banilor la inceputul proiectului si investirea acestor sume in activitatile companiei, achizitionarea de echipamente mai eficiente si campanii de marketing. Companiile tinere prefera inchirierea pentru a-si concentra investitia in companie.
  • Alegerea locatiei: in mod normal, o alegere mai mare de locatie este disponibila pentru inchiriere decat pentru cumparare. Spatiile urbane sunt numeroase, ceea ce permite o mai mare apropiere de consumatori. De asemenea, gasirea unei pozitii strategice in functie de publicul tinta sau de forta de munca disponibila este mai usoara.
  • Spatiu inchiriat in functie de necesitati: Inchirierea permite unei afaceri sa fie mai flexibila atunci cand vine vorba de spatiu. Ea poate inchiria ceea ce are nevoie pentru moment si planuieste sa-si schimbe sediul in cativa ani pentru a-si urmari cresterea. Contractele de inchiriere pot fi mai scurte sau mai lungi, permitand unei afaceri sa planifice cresterea in jurul mutarilor. 

Dezavantajele inchirierii unei cladiri comerciale

  • Negocierea contractului de inchiriere: contractul de inchiriere este un acord scris intre doua parti si este dificil sa-l incalce. Negocierea contractului de inchiriere este un pas foarte important inainte de a te angaja la o inchiriere. Cu toate acestea, daca o companie doreste sa ramana in sediul sau la sfarsitul contractului de inchiriere, trebuie, in general, sa il renegocieze. 
  • Perna de siguranta: desi riscurile unor cheltuieli mari neprevazute sunt mai putin probabile, este totusi intelept ca o companie sa mentina o perna financiara.
  • Cresterea chiriei: Un contract de inchiriere nu garanteaza absenta unei cresteri a chiriei.
  • Responsabilitatile proprietarului: in calitate de chirias, o afacere nu ar trebui sa-si faca prea multe griji cu privire la lucrarile de intretinere. Un bun proprietar va asculta, in general, nevoile chiriasilor, dar ei au ultimul cuvant.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Noutăți