3.1 C
București

Alege o vacanta Dubai si afla ce nu stiai

Dubai este o destinatie de calatorie fascinanta. O metropola super-moderna in plina expansiune unde se intalneste traditia orientala si ospitalitatea. In plus, exista plaje grozave, o selectie uriasa de hoteluri si statiuni, cele mai bune magazine si restaurante. Celor care nu spera la o vacanta Dubai, uneori le apar in fundul mintii imagini de vis. 

Orientul este doar diferit de alte destinatii de vacanta. Dubaiul este adesea considerat simbolul luxului, cu restaurante sic si hoteluri scumpe. Dar metropola din Golful Arab are mult mai multe de oferit decat locatiile sale de 5 stele de inalta clasa. 

Industria hoteliera este deosebit de diversa, exista o selectie mare de case in segmentul de la 1 pana la 3 stele, precum si case de oaspeti simple si chiar o pensiune pentru tineret. Daca alegi o vacanta Dubai, vei gasi cazarea potrivita pentru fiecare buget. 

Acelasi lucru este valabil si pentru catering si activitati, existand variante ieftine si mai putin ieftine in toate zonele. O serie de facilitati pot fi folosite gratuit sau la costuri reduse, de la plaje publice pana la oaze verzi, cum ar fi Safa Park, cel mai mare complex de gradini din Dubai.  

Deplasarea prin Dubai este foarte usoara

Masinile de inchiriat sunt un mijloc de transport popular, deoarece benzina este ieftina in regiune si reteaua de drumuri este bine dezvoltata. Totusi, locurile de parcare sunt rare (si uneori scumpe). 

Cele mai citite articole

A lua un taxi in Dubai, pe de alta parte, este mult mai ieftin decat in alte tari europene. Deoarece toate masinile sunt contorizate, preturile practicate sunt intotdeauna corecte si exista o multime de masini disponibile 24 de ore pe zi. 

In plus, Dubai are un mijloc de transport convenabil si ieftin sub forma Skytrain, care circula complet automat si in mare parte deasupra solului. Exista doua  linii de metrou, un bilet de zi costa aproximativ 5,50 EUR si acest lucru inseamna ca, toate obiectivele turistice si aeroportul international pot fi accesate usor si fara blocaje. 

Masinile si statiile sunt complet dotate cu aer conditionat si ofera WiFi si, de asemenea, poti face transfer direct la tramvaiul Dubai, care opereaza in principal in frumosul cartier Dubai Marina. Pe langa autobuzele publice care acopera alte zone ale orasului, exista si doi operatori de turism hop-on hop-off (bigbustours  si citysightseeing-dubai). Aceste tururi ofera vizitatorului o privire de ansamblu buna asupra orasului de-a lungul diferitelor rute.

Cum sa te imbraci in Dubai?

In general, te poti imbraca asa cum iti place intr-o vacanta Dubai. Totusi, din respect pentru cultura locala, este indicat sa-ti acoperi umerii si sa nu porti rochii sau fuste prea scurte (cel mai bine este pana la genunchi). 

Cand vizitezi o moschee, trebuie sa porti imbracaminte lunga, care sa ajunga pana la glezne si incheieturi. Femeile sunt, de asemenea, obligate sa-si acopere parul in acest loc. Desigur, costumele de baie sunt perfecte pe plaja si piscina. 

Pe de alta parte, daca mergi intr-un souk sau intr-un centru comercial in costum de baie sau bikini, trebuie sa tii cont de privirile nemultumite. Te vei simti mult mai confortabil intr-o vacanta Dubai daca iesi imbracat in oras in haine casual. 

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Ultimele Noutăți